Amethist.

Amethist is de violette variatie van kwarts, het ontstaat door metaalionen van ijzer en titaan in het kristalrooster. Mooie kleuren zijn erg geliefd, maar alle amethist kan verbleken. Weer op te vijzelen door bestraling

Amethist, Brazilië

Amethist, Brazilië

Amethistzon, Argentinië

Lichte amethist op kwarst met er tussen een laagje limoniet, Bolivia

Overgang amethist naar citrien.Bolivia.

Citrien, kleur ontstaat door ijzer in het kristalrooster. Bolivia

Dit bericht werd geplaatst in geologie, mineralen, natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

39 reacties op Amethist.

 1. aan wat voor soort bestraling moet men dan denken?

 2. Martien zegt:

  Inderdaad, heel mooi.

 3. Johan zegt:

  Zoals altijd weer mooi.

 4. Bart zegt:

  Mooie kleuren en vormen, de laatste lijkt wel een blok ijs, zo helder! 🙂

 5. broekstukken zegt:

  Prachtig. In AWmsterdam is een winkeltje dat deze stenen (en insecten en fossielen) verkoopt. Ik moet er maar weer eens voor de raam gaan staan om me te vergapen.

 6. Oh… die tweede, allemaal piramidetjes. En wat zijn er veel soorten. Mooi hoor!

 7. assyke zegt:

  dat verbleken is dat geen kwestie van duizenden jaren,
  of kan dat bij wijze van spreke in je vitrine plaatsvinden?

  de onderste twee foto’s zijn inderdaad erg apart!

 8. Zilvertje zegt:

  Prachtig! Bij ons was gister braderie. Veel mooie stenen gezien, bijna gekocht, maar toch ingehouden, er waren dingen harder nodig voor de kinderen, maar het blijft altijd trekken, ik denk, je bent een liefhebber of niet. Ik voel altijd zoveel leven bij stenen ik ben dol op stenen, ik heb nu alleen nog mijn steentje uit Chartago en mijn vuistbijl, de rest is meegenomen/gejat door mensen en zomaar verdwenen. Ik had prachtige stenen uit Spanje.

  Oeps, ik houd niet van radioactiviteit.

  Liefs van Zilvertje.

 9. Amathist is de steen voor hoofdpijn.Ooit schreef ik een kort verhaal van een vrouw die stenen in haar bed en in haar b.h.stopte.Ik moet bekennen dat het laatste ik ook wel eens doe.Met soms hilarische gevolgen.
  Je geeft veel info die ik niet ken.Mooi…

 10. Blewbird zegt:

  Mooi weer! Dat er tussenvormen zijn is voor mij nieuw. Maar overal zijn tussenvormen van dus waarom niet hier.

 11. Zilvertje zegt:

  Denk dat je niet meer blogt, hoop dat alles goed met je gaat. Of je zit ergens anders, op face book kan ik niet komen, je kan daar alleen kijken als je daar ook zit. Dikke knuffel.

  • Zilvertje, het is gewoon gebrek aan inspiratie, voornamelijk. Ik zal bij jou wel reageren, want ik weet niet wanneer ik weer begin. maar voorlopig heel spaarzaam. Ik ben veel met andere dingen bezig oa de oudheid, geologie en borduren natuurlijk.
   Oja en Dotje veel, heel veel aandacht geven.
   Ik zit inderdaad op Facebook.
   Groetjes.

 12. Zilvertje. zegt:

  Kwam even bij je kijken. Zie dat mijn reactie over Dotje weg is, mogelijk weer wat mis, soms komen reacties niet door, ik heb soms een haper op mijn pc. Ja, Dotje, die is zo leuk, altijd genoten als je over Dotje schreef. Fijn weekend, al die dingen die je noemt zijn ook fijn!

 13. assyke zegt:

  ik had de zelfde vraag als zilver,
  maar zag al wel dat je op fb rondliep
  dat gebrek aan inspiratie is waarschijnlijk besmettelijk:)

 14. Zilvertje zegt:

  Ik kom je even een fijne zondag wensen. De natuur is nu erg mooi al die kleuren en geuren, je zult vast lekker zijn gaan wandelen al die mooie dagen. Liefs, van Zilvertje.

 15. Zilvertje zegt:

  Dankjewel dat je altijd bij me komt. Fijn weekend, het is hier zonnig maar een stuk kouder!

 16. Zilvertje zegt:

  Fijne zondag. Je zit volgens mij op facebook he? Daar kan ik niet komen, ik heb geen account daar en dan mag je ook niks zien, er komt hier zo storm, ik ga alles vastbinden, veel liefs, xxxx

 17. Zilvertje zegt:

  Ik mis je enorm op wp, maar je komt altijd nog bij me lezen, dat is lief, ik heb geen facebook en dan mag je er ook niet op. Ik hoop dat het goed met je gaat, knuffel!

  • Zilvertje, het komt wel weer, over twee weken een operatie, weer moet er wat weg genomen worden, want het hp virus zit er nog steeds. Daarna hoop ik dat het voorjaar wordt en dat ik hopelijk snel herstel.

   • Zilvertje zegt:

    Antoinette, jammer, dus je moet weer een ingreep ondergaan, ik leef met je mee, houd je taai, sterkte. Als ik wat voor je moet doen, laat het me weten, ik woon wel ver, maar er is mogelijk iets dat ik kan doen en als je me een adres geeft, kan ik je ook een kaart sturen in het ziekenhuis, nou zie maar, sterkte en een knuffel.

 18. natuurfreak zegt:

  Prachtige steen die amethist

Reacties zijn gesloten.